Lalat Dalam Daging..?




Lokasi : Bazar Ramadhan XXXX



Waktu : 4.30 p.m


Tengah asyik berjalan-jalan..terpikir dalam kepala nak berbuka makan apa hari ni..pusing punya pusing jumpa satu kedai jual lauk-pauk baik punya..hehe..belek punya belek..tertarik dengan daging masak black pepper..nampak sedap gila je..


" Kak..nak daging ni dua ringgit ek..sambil tangan tunjuk ke daging"


Yey..dah dapat daging..tak sabar nak makan..tengok memang tahap terliur gila ni..cepat-cepat lah azan..haha..


Azan TV1 berkumandang


Aku makan dengan lahapnya..oh..saya dah baca doa dengan cuci tangan dulu okeh.. :p tinggal lah lagi beberapa suapan terakhir..


Tiba-tiba " apa benda hitam-hitam dalam daging ni..Siut gila..baru perasan dalam daging ada lalat seekor yang dah sedap enak dilimpahi kuah black pepper.."


Ceh..buat selera gua hilang je..akibat lalat ni esok kalau kena diarrhea memang semua angkara dia lah..


P/S : Moral of the story dari cerita ini..berhati-hati lah ketika membeli makanan di bazar..memang semua nampak sedap tapi kena tengok-tengok jugak tahap kebersihan makan tu..hari tu member dah terkena beli nasi kerabu ayam goreng tak usha-usha dah makan baru perasan kat ayam gorang tu gila banyak telur lalat melekat kat situ..aduh..hari ni saya pulak jadi mangsa..ini pesanan ikhlas dari penaja +_+


Tak nak letak gambar nanti hilang pulak selera korang semua..babai..


11 Heart Beats:

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

ala kesiannya...takpe lain kali jangan beli kat situ ye..dan perhati elok2 bila nak beli..huhu

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

tu lah..pas ni kena berhati-hati bila beli ni..isk

nurathirahkaman said... [Reply to comment]

omaigod....
petua dari saya...
masaklah sendiri dijamin BERSIH..
hehehe

Aidi-Safuan said... [Reply to comment]

ala, sedap tak telur lalat tuh? cam telur masin tak? :P

Zulfadhli Isman said... [Reply to comment]

eeeiiii..
ya Allah
kembang tekak

Atsuko Ichirou said... [Reply to comment]

semoga tuhan amponkan dosa die...huhuu

Afiq Din said... [Reply to comment]

huish.. berat nih...
klu2 bli murtabak pon tgk2 la telur dibasuh ke x...
takut termakan tahi ayam plak...

echah mashuri said... [Reply to comment]

aiyarkkkk....geli2...dhla time lapar2 cmtu

Cikidong said... [Reply to comment]

x ada rezeki la.... mkn lalat plak.. :D

☺[ai][sUmi]☺Chan said... [Reply to comment]

huhuu~ xlalu nk mkan...

cHempaka dewi said... [Reply to comment]

eee...dah tak de slera mau mkn daging blck ppr!!hahaha!