I'm Home !!




Ohoho...tadaima..finally I'm home :)


Ngehngeh..perjalananan semalam agak tapi tak lah mencabar sangat..sebab ni first time saya kena naik bas dari Bukit Jalil :p


Selepas housemate drop kan saya dekat Bukit Jalil..gigih la ni nak cari tiket balik..oh ya..tiket saya tak perlu risau sebab bas ada sejam sekali..hehe..ngan beg pegang sampai dua berat siud..jalan sorang-sorang..jari gua nyaris putus oke..haha..baru time tu ada orang kat sana bagitahu.....


" Bas balik Tanjung Malim tak de kat sini dik..adik kena pergi Hang Tuah baru ade..nak pergi sana kena naik bas rapid yang ade kat tepi tu.."


Aduh..Hang Tuah kat mana pulak..pernah dengar tapi dari Bukit Jalil ni tak pernah pulak pergi..


Naik la bas tu..saya bukan tahu pun Hang Tuah kat mana..tahu-tahu bas tu berhenti last dekat Pudu Raya yang tengah renovate tu..


Aihh..dari sini macam mana nak pergi Hang Tuah..nasib baik ada pakcik berhampiran..tanya la pakcik tu macam mana nak pegi Hang Tuah..jauh tak dari sini..dia kata jauh jugak..tu dia bagi la direction sikit..ntah..runsing dah time tu..perut dah lah lapor ni..isk..


Jalan-jalan..jumpa teksi..naik teksi je lah pergi sana senang sikit..tapi hampeh nya aku rasa jarak pergi sana 5 minit je kot naik teksi..10 ringgit dia paw aku..tak pe2..tak larat aku nak bergaduh puasa-puasa ni.. :p


Akhirnya jumpa Hang Tuah..jumpa bas..dan balik dengan selamat..


Wii...rumah ibarat heaven..-gelak kuat-kuat..haha-


9 Heart Beats:

hazmahnazfa said... [Reply to comment]

my goddd panjang jugak perjalanan awak akhirnya! ingatkan boleh direct je dari bukit jalil tu

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

hehe..agak lah..
tapi xpelah pasni dah tahu dah care mcm mane nk balik..
tension gak semalam cuak sesat..isk

Zulfadhli Isman said... [Reply to comment]

selamat bercuti :)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

tq..selamat bercuti juga :)

eesyaheera said... [Reply to comment]

mencabar dari segi emosi. at last sampai jugak rumah kau. Sungkai ku Syurga ku

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

haha..aku nyaris menangis weh terkontang-kanting kat kl tu..haha..
oho..bese lah..memang syurga :))

Pinky Pixie said... [Reply to comment]

home sweet home.. hehe. slmat hari raye.. kehkeh

syaza kelyza said... [Reply to comment]

wahh , bagus2 , berani la awak ni ;)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

pinky pixie :hehe..selamat hari raya juga :)
syaza kelyza :takut juga sebenarnya..buat2 berani je ni..hehe