Rasa Mengantuk di Dalam Kelas??ini Tips nya..


Okeh..bagi pelajar..tentu korang selalu rase mengantuk and tersengguk+terlelap atau terbuat aksi helikopter ketika cikgu/lecturer mengajar..ini ada sedikit tips cara untuk menghilangkan mengantuk dalam masa 7 minit sahaja..ikuti gerakan ni betul-betul ya..hehe..


Ini ala taichi cikit.. sebagai intro n warming up..


Tiru gaya macam ni… Untuk meregangkan otot bahu dan leher..


okeh..ini aksi aku lah sang arjuna atau pahlawan bertopeng..


Gerak ke kanan kemudian ke kiri..


Gerak ke kiri kemudian ke kanan…


follow aje ape yang dia buat ni ya…


Kalau masih ngantuk, ambil kayu atau pembaris atau suruh member sebelah ambil pencil case ke pukul kuat-kuat di dahi anda.. Ini tips untuk menghilangkan ngantuk..


Lepas itu buat gerakan tangan dan badan… Buat gaya happy aja..


Kemudian goyang2 kaki dan badan…


Buat secara aggresive pula… Jangan peduli dengan orang sekeliling anda.. Yang penting gembira..


Rasa lega dan mata mula tak mengantuk…


Buat exercise tambahan pusingkan kepala 360 darjah …


Ambil cermin.tengok wajah korang kat cermin, sambil wat aksi goyang-goyang dan gaya cute …


Akhir sekali, buat tarian ala sinchan…

Tengok..mudah je kan.terbukti berkesan...sila aplikasi di dalam kelas..pasti mata anda akan segar bugar sehingga kelas tamat.. :)

19 Heart Beats:

ღ TeRU²bOzUღ said... [Reply to comment]

haha. sengal gila. kang sume orang x belajar kalo wat gtu.haha

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

haha..comel ape..cer la try sekali mesti lecturer ko kagum..haha

LiFe KaMi said... [Reply to comment]

stylo gak, dalam opis bole apply tak..

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

boleh aje..kat mane2 yg ase sesuai boleh lah apply senaman ni..sgt stylo :)

AishaDIYanything said... [Reply to comment]

tak pasal2 orang kate buang tabiat... hehehehe

Mohamad Nur Hidayat said... [Reply to comment]

kang kena ngelak duster pulak

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

aisha+:hehe..2la..senaman ni extreme ckt boleh jgk mendtgkan bhye..hehe..

Wanzie said... [Reply to comment]

dah singgah n follow.... nanti datang balik ..

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

okeh wanzie :)

Wanzie said... [Reply to comment]

jangan dok tido lak dalam kelas.... dah lunch ke

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

hehe..insya-allah..
dah ni..wanzie pun dah lunch ke?

Liyanaa. said... [Reply to comment]

ewahh :P byk step dia ni hih

Bit Zamri said... [Reply to comment]

cumel nyer......hihih

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

liyanaa:hehe..2lah..kne amalkan ni taw..hehe
bit zamri:yup2..cumel kan..hehe

Wanzie said... [Reply to comment]

selamat malam.... singgah nak hantar high5... gegar sini

Wanzie said... [Reply to comment]

wanzi singgah nak hantar milo... tuk minum dalam kelas... wawawa

MaryamJamilah said... [Reply to comment]

kih3... lawak2. klu buat org tgk plik tak..

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

maryam jamilah:hehe..2lah..agak bahaya gak kan kalau nk buat tengah2 org nh :)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.