Ramadhan Datang Lagi..

yey..

hye peeps..cepat je rasanya sedar tak sedar Ramadhan nak menjengah kembali dah..rasa macam baru je puasa hari tu..hehe

jadi..apa yang saya nak kongsi di sini..ialah juadah berbuka puasa kegemaran saya yang wajib dibeli di bazar Ramadhan..kadang-kadang sampai rambang mata sebab banyak sangat makanan best kat sana..alah..kadang-kadang indah dari rupe je..bile berbuka rasa tak sedap pun.. :p


tempat pertama

karipap putar..



tak tahu kenapa gila sangat dengan karipap putar ni..sebab hari-hari biasa rasanya susah nak jumpa kuih ni..time puasa je banyak..yey..suka-suka..sedapp..tak macam karipap biasa okeh :))



tempat kedua

puding karamel


ini pun juadah wajib beli juga..haha..sedap..manis..ini pun tak tahu juga kenapa suka sangat..suka beli yang dalam mangkuk kecik-kecik jual seringgit satu tu..


tempat ketiga

murtabak


walaupun murtabak selalu jual kat pasar-pasar malam hari biasa..tapi ntah kenapa bila bulan puasa sangat suka makan murtabak..murah dan kenyang..haha..sedangkan hari-hari biasa murtabak sikit pun tak pandang :)


tempat keempat

nasi ayam



yuu..gila bosan kau pergi bazar Ramadhan beli nasi ayam je..haha..tapi ini bukan sebarang nasi ayam tahu..ada satu nasi ayam di area rumah saya sedap gila tahap gaban sampai tak tahu nak kata apa..memang terbaaiikk lah..nasi ayam bese-bese tak nak lah...opps..gambar di atas bukan nasi ayam sebenar :p


ini juadah saya..and mesti korang semua pun ada juadah feveret masing-masing kan..hihi..

okeh..akhir kata..pesanan penaja sikit..selamat berpuasa dan semoga dapat melakukan ibadah puasa dengan baik..malam terawih jangan lupa pergi tahu..dapat pahala ni.. :)




16 Heart Beats:

echah mashuri said... [Reply to comment]

waaa.....pling xthn tgk murtabak!!

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

hehe..murtabak sedapp :)

Anis izyan Abd Rahman said... [Reply to comment]

murtabak + air tebu
time bulan pose mmg sedap lg mantop aaaaaa

MaryamJamilah said... [Reply to comment]

salam ramadhan zuhanis :)

MaryamJamilah said... [Reply to comment]

salam ramadhan zuhanis :)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

anis izyan :betul2..lupa pylak nak letak tebu..haha
maryam jamilah : salam ramadhan juga :)

Pinky Pixie said... [Reply to comment]

selamat berpuasa.. hehe. sedapnya puding karamel. hntar la sini sikit nnti ye.. hihi

ferra said... [Reply to comment]

waaaaaaaaaaaaa.. sy sngt suke kan puding karamel itu!!!

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

pinki pixie :boleh..tapi saya xpandai buat kena beli kt kedai jelah..hehe..
ferra : suke jugak..sedap :)

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

puding karamel+murtabak cik tom plg suke...cedapp..xsabar sok..huhu..

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

saya suka juga..sedapp :)

Cik Bucken said... [Reply to comment]

puding karamelll...
sdp..tp kalau manis sgt cik bucken leh pening pale..eheheh

Ahmad Zaki said... [Reply to comment]

Assalamualaikum...

Erm... saya suka sangat dengan gambar karipap. Boleh le dikatakan "hantu karipap" sbb ia kuih nombor satu yang paling saya minat.. tapi yang berintikan kentang / ubi aje...

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

haha..sama lah..
saya pun boleh lah kata huntu karipap jugak..
tp inti semua saya telan :)

Bit Zamri said... [Reply to comment]

wahhh~ terliur habis ni....~

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

hehe..sedap kan :)