Aku Dan Kereta




Kisah nya begini..


Kelas akhirnya tamat juga..Test yang susah cam @#$% pun dah lepas..hati senang gila lalu kami berjalan-jalan anak ke kereta..tak sabar nak pulang ke rumah sambil perut pun menyanyi-nyanyi minta diisi..


Sampai ke kereta..


" Oh no..siapa yang block kereta kita ni..macam mana kereta nak keluar ni !! "


Masing-masing pusing-pusing mengelilingi kereta yang block jalan kitorang ni..sape punya kereta lah yang duk menyibuk tengah jalan ni..geram dalam hati..


Salah seorang cuba buka pintu kereta yang memblock jalan kami tu.." eh..tak kunci lah !! " oh..harapan kembali bersinar..semua pun happy gila lalu seorang masuk dalam kereta dan menurunkan handbreak ..


Dengan harapan dapat tolak kereta tu ke depan..masing-masing ada 5 orang cuba menolak kereta tu sepenuh hati..tapi masing-masing pelik kenapa kereta tu tak bergerak-gerak..macam-macam andaian ada yang kata mungkin kereta honda ******* tu berat gila hingga tak mampu ditolak oleh orang-orang yang kecil molek seperti kami..mungkin tayar tu dikunci..macam-macam lagi..


Ahh..peluh jantan masing-masing dah menitik jatuh ke tanah..tak lama kemudian ada bantuan dari beberapa orang untuk membantu
dalam usaha menolak kereta..tapi mereka buat-buat tak endah sambil jalan pun perlahan-lahan..


tolak jangan tak tolak :p


" Tolonglah tolak kereta ni..salah seorang berkata-kata kepada mereka "


Dan tiba-tiba salah seorang daripada orang yang ingin membantu tadi berkata :


" Sampai bila pun kereta tak bergerak kalau gear tu dekat P je..cer ubah ke D..sure jalan !! "


Mak ai..macam mana lah boleh bengong gila sampai lupa nak check gear tu P ke D..hehe..malu gila pun ada..tak pepasal je dapat malu dengan orang yang memberi bantuan tadi..haih..


Moral nya : Sila check dahulu hand break dan gear kereta yang memblock kereta anda..jangan ulangi aksi seperti ini..


p/s : dialog telah diubahsuai mengikut kesesuaian cerita..tiada kaitan antara yang hidup dan mati..hehe :p

10 Heart Beats:

Afzan Raihan Izzati Hamzah said... [Reply to comment]

hahaha jaga kaki!!

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

adeh kesian power rangers..hehe...itulah selalu masalah dihadapi oleh dak2 uitm..hehe

matpek said... [Reply to comment]

owh..itu ceritanya..aku igtkn ape...hehe...agak2 teori kereta honda baru lagi berat betul ke x??

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

afzan : haha..siap jaga kaki tapi kereta tak gerak juga..

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

Cik Tom :tu lah..block memblock tu memang situasi bese kan..hehe

eesyaheera said... [Reply to comment]

haha. aku ingat tu gmbr kita. kenari pun berat la weh. ni plak Honda!

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

mat pek : hehe..aku rasa semua berat lebih kurang je kot..mampu ditolak lagi..

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

eesyaheera :sepatutnya kita kena tangkap gambar waktu muka kerut tolak kereta semalam..haha

ofcos lah..Honda berat gila..haha

miszlullaby said... [Reply to comment]

kekeke..lawak2..

Cik Cyida said... [Reply to comment]

adey lawak, bukan letak kat D, tp kt N for free gear..hehehe :)

nice n3,blh d bayangkn:)