Aku Main Getah Dulu..Korang pun Main Jugak Kan ! ha ha..



Sebenarnya aku sangat happy sebab entry ku berbahasa F semalam rupanya ada ramai juga yang respon..he he..tak sangka eh rupa nya ramai yang tahu pasal tu..masa sekolah dulu bila ada rahsia besar nak digusip beria cakap dalam bahasa F ingat kan orang lain tak tahu lah..opss..sekarang terbukti teknik tu langsung tak berkesan..ha ha..


Kadang-kadang aku rasa pelik..macam mana benda-benda macam tu boleh tersebar sampai kat satu Malaysia..? aku duduk Perak tapi orang yang duduk Johor pun boleh cakap dalam bahasa F jugak..macam mana kita boleh tahu eh masa dulu-dulu ? Siapa lah yang bawak ajaran sebarkan bahasa tu..ha ha..


Sama jugak dengan permainan masa kita kecik-kecik dulu..contohnya dulu masa aku sekolah rendah aku gian main "Rebut Tiang" kat sekolah..ini game budak perempuan budak laki aku tahu diorang tak main benda ni..ceh bila pikir balik bodoh gila dok berebut tiang tu ape ke hal ? ha ha..


Lepas tu bila sekarang cerita balik dengan kawan-kawan rupa nya kawan yang duduk Selangor pun boleh main permainan yang sama masa diorang sekolah..pelik-pelik..siapa lah yang cipta permainan tu..?


Permainan-permainan yang lain pun sama juga.. dulu masa kecik-kecik aku suka main tutup tin..yang siap ada jamban tu ! ha ha..sama jugak lah dengan main getah aku yang aku panggil Zirofen..mak bapak kita tak ajar pun game tu tapi mana lah kita dapat tahu..peh tu satu Malaysia pun main permainan yang sama kot..ha ha..


credit to ertihidup.com


I miss that old memories..dah lama tak main getah..sekarang sure aku dah tak lepas lompat yang paras telinga dengan kepala sebab dah gemuk ! grr :p

17 Heart Beats:

si para para said... [Reply to comment]

betul tu.... zaman kita tak macam zaman skrng..zaman kita lagi best..skrng budak2 ngadap PC je main game...
main berebut tiang mmg femes.hahaha teringat masa dulu2..rindu giler zaman budak2....

Cik Ungu Violet said... [Reply to comment]

eh eh cik ungu orang nogori pun main mainan yang sama gak ! ahaks ! :D

misSbLurRy said... [Reply to comment]

bahasa F tue makin peymes lepas cter puteri impian....si amy mastura mengumpat dgn kwn dia....

terus femes and klua plak bhasa m k l..and so on...

klo x silap...yg cipta2 nie geng2 pondan..sbb diorg kan suka mengumpat depan2...tp dgn bhasa diorg sendiri

zetty said... [Reply to comment]

hahah men ziropen ek? tol2 best je, dulu tambah2 time rehat sekolah agama suka main.. skrg ni malu dah nak main ziropen lompat2 :DD

siti faridah harun (nama penuh tu) said... [Reply to comment]

hahah !! hang xleh challenge aku ,, aku terel men zerofine ,, kah3 !! betul2,, pelik jugak,, prmainan tu semua femes satu mlysia,, hihi

ingat dulu2,, kalau boleh lompat atas kepala zerofine dikira terel giler,, kih3 lompat lima kali lah,, agogo la,, macam2,, huhu

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@si para para

tu lah..bdk2 skg xkenal dah pun game rebut tiang ni..hehe..xbest btl..

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@Cik Ungu Violet

eh..sama lah kita dulu2 semua main game yg sama kan ! hehe

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@misSbLurRy

oh ye ke..baru tahu skg pondan yg pakai bahasa ni..isk

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@zetty

aah..kalu sekolah agama pakai seluar kat dalam kain kan..ha ha..

malu gk la..dah besa2 ni mcm segan lah nak lompat2..hehe

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@siti faridah harun (nama penuh tu)

haha..dl terer gak..lompat kepala lepas ni..ha ha..

mcm2 kan..best je dl2..hee

silverlocket said... [Reply to comment]

Aku pon main wes.. tapi tak champion T_T

nuriz said... [Reply to comment]

main getah jugak ..popular permainan getah tu...zeroo point!! heheh

echah mashuri said... [Reply to comment]

perghh..zaman dlu mmg manis utk dikenang.ehehe

The Sharkox said... [Reply to comment]

aku dulu main cop tiang dalam masjid, pasal masjid tu banyak tiang..hahaha


zeropoint kalau main mesti kalah dengan perempuan pasal dorang boleh kangkang kaki tinggi2 untuk cabaran yang terakhir tu...hahahahah..


tapi dorang akan kalah bila main galah panjang..haha!

Nobita Sensei said... [Reply to comment]

jom main!

:: noremy anak rahmat :: said... [Reply to comment]

follow & blogwalking..

mehla jemput ke belog ai..

salam kenal! (^_^)

nunui Joe said... [Reply to comment]

haha.sama laa kita masa kecik2 dlu. tapi xlaa terer sgt. haha bila da besar lompat2 segan plk haha