Fakta Ketika Menonton Filem BOLLYWOOD



Cerita hindustan ni sebenarnya  hebat jugak..kalau dapat cerita yang best tu kita sanggup tahan sampai 3 jam..cerita omputih ke melayu mana ada yang lama sampai 3 jam weh..hindustan je yang mampu..


Fakta semasa menonton cerita bollywood termasuk lah ( pada kacamata sendiri)


a)  Ni memang wajib..tiap kali menyanyi satu lagu mak ai baju tukar sampai 7-8 kali..tak penat ke..letih jugak mata ni tengok..kadang-kadang wonder gak berapa almari baju lah dia bawak untuk satu penggambaran tu kalau satu lagu dah 8 baju..ada 10 lagu apa kes ?


b) Ni pun wajib..kenapa  kalau lelaki aka hero dia mesti kaya nak mampus..siap ada kereta sport 8 biji..rumah besar gilak kalah istana takeshi..ada syarikat perusahaan gitu gini..uih..realiti nya memang ada ke yang kaya betul macam tu =.=


c) Pelakon bollywood adalah satu-satunya pelakon yang mampu menari dengan sangat hebat dan miming lagu dia orang dengan fluent sekali langsung tak salah lirik..kira nya cikgu shidah ada bakat ah jadi heroin hindustan an ? ha ha..


d)Hero bollywood sememangnya gagah gila..walaupun kena tumbuk 18 kali..jatuh bangunan 17 tingkat..terjun laut..kena tembak kat dada..tikam dengan pisau..tak pernah nak mati-mati..alih-alih hero akan bangun balik untuk menyelamatkan si heroin..ajaib bukan?


e) Kagum jugak sebab rasanya bajet filem bollywood selalu nya tinggi-tinggi..jarang betul shooting tu kat dalam India..semua nak hebat..London..Paris..New Zealand..okay ah paling cikai pun diorang shooting dekat Malaysia macam cerita One Two Ka Four tu kan..? sebab tu pemandangan memang sangat cantik..he he


f) Heroin bolllywood sekarang amboi seksi nya baju sesingkat yang boleh..tak macam cerita dulu kala semua takat pakai sari aje sari melayang kena tiup angin pun cepat-cepat cover sebab malu nampak aurat (perut).


g) Aksi guling-guling atas rumput..uih..gila tipikal :p


Biasa lah cerita tipikal..cerita Melayu pun sama juga..opps..cukup lah tu..ada banyak lagik kan korang boleh tambah lagi kalau nak ni an..he he..


Tapi antara ramai-ramai pelakon perempuan..saya suka dia ! tengok ni buat mimik muka buruk pun tetap comel an..



Dah lah comel..unik..unik sebab dia sorang je pelakon wanita bollywood yang berambut pendek dan ada lesung pipit..he he..

10 Heart Beats:

Gimi said... [Reply to comment]

Haah, yg lagi x fhm heroin dia boleh pakai seksi meksi kat salji..

h A n Y S said... [Reply to comment]

lps tu kan, yg paling ajaib bin pelik is bila scene hero n heroin p jln2, then nak nyanyi, mase tgh nyanyi joget2 tu plak org2 sekeliling yg tak knl blh plak ikot mnari tarian yg SAMA plak? sama rentak lg! perghhh! ajaib2.. hahaha

pe2 pon, suka dgr lagu2 dorg, lg2 cite mujse dosti karoge, heh heh..
;D

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@Gimi

aah la..tak sejuk pulak dia kt situ kan ! he he

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@h A n Y S

ha ha..tu lah..tiba2 penari jadi ramai gila an..sume pun boleh tahu step yg same pulak tu..he he..

btl2..dpt idea ni sebab tgk cerita mujse doste karoge semalam lah ! hihi

Cik Ezy said... [Reply to comment]

haha..
dh lame xlyn hindustan..
suke ngn karisma kapoor..
=)

Jawahir Madeaming said... [Reply to comment]

filem bollywood semua buat kat luar negara...

filem tamil je buat kat dalam negara.. x cukup bajet...hahaha

bunga said... [Reply to comment]

yes..bunga mmg minat citer hindustan..n preety ni..mmg best dia berlakon..lebih2 ketika menjerit..mmg sedap jer..hehehe..

jom kita menari bersama...haha..

Rashid said... [Reply to comment]

uiss naper buah hati saya, preity zinta ada kat sini ni??? hehe

eesyaheera said... [Reply to comment]

biasa salah seorang mesti anak orang kaya dan parents diorang mesti tak suka yang miskin. hahahaha.

muzik entah datang dari mana. tengah2 jalan pun bunyi muzik latar =.="

zetty said... [Reply to comment]

hahah cite bollywood, same je semua.. suke tgk kabi kushi kabi gham (tah btol tah x ejaan tu heheh) :P