Lutut Ku Di Inject !! Saket Woh !


Salam..


Semalam saya ke klinik..lepas seminggu dan lepas saya rasa lutut saya tiada perkembangan malahan jadi makin teruk condisi nya maka terpaksa jugak ke klinik..


Ramai orang dah suruh saya pergi awal-awal lagi..tapi tu lah degil ya amat :p bukan bukan..saya ingat ia kecederaan biasa-biasa yang boleh sembuh macam tu aja..lagi satu sebab pun bila sahabat baik saya kata if pergi klinik sure lutut saya akan kena inject..grr..lagi lah buat saya takut..inject kat lengan tak apa..ni kat lutut okeh..ngeri mak..


Kesimpulan nya..doktor kata..tisu di dalam lutut saya mungkin ada tare tak pun koyak di mana-mana..so of course dah luka dan berdarah..jadi bila air dan darah dah berkumpul dalam lutut..tu yang menyebabkan edema atau kata lain nya bengkak..


Jadi nak mengelurkan air dan darah yang berkumpul tu lah..lutut saya diinject dengan bius dulu..dan hasilnya ada lah dekat satu botol kecil hasil buangan dari dalam lutut tu..terkejut mak..patut lah lutut saya bengkak gila..sebab tu rupa nya..isk


Dan doktor ada jugak kata..mungkin ada ligamen pun dah putus..okey putus nampak dasyat sangat..ha ha..koyak la nampak selamat sikit..lepas ni saya terpaksa jadi gadis lemau yang hanya duduk di rumah..tak dapat bersukan lagi..isk..


Saya terkejut bila rupa nya keadaan saya boleh dikategorikan agak serius..kalau dibiarkan lutut saya mungkin  akan longgar selama-lama nya..


Perkara buruk ialah..mengurut sebenarnya yang telah membuat kan condition lutut saya dari tak serius menjadi serius..isk..okay dah kena mara dengan doktor sebab urut lutut tu...jadi sesiapa yang ada masalah macam ni lepas ni..sila lah rujuk doktor anda dengan segera..jangan jadi seperti saya :p


Maaflah entry tiada gambar..ye lah tak kan saya nak tempek gambar lutut gemuk saya kat sini pulak kan ! ha ha..lepas makan ubat dan inject semalam..sekarang dah makin sembuh rasa nya..alhamdulillah..he he..


Doa saya biar lah keadaan menjadi normal semula..mudah-mudahan..!

18 Heart Beats:

silverlocket said... [Reply to comment]

tu la orang suro pi klinik awai2..grr

wes, scary dowh keadaan lutut ko.. semoga cepat sembuh..

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@silverlocket

haha...scary la..nak menangis aku masa tu..

esok aku balik pakai penompang ketiak tu..tolong papah aku naik tangga ! ha ha

norzillawatie binti zahidin (che-che) said... [Reply to comment]

folo u.folo me gak ea

bunga said... [Reply to comment]

ishh...bahaya laaa.takut ase...dh ok ke skrg nih?

Polaris Girl said... [Reply to comment]

semoga cepat sembuh zuhan.. aminn

CIK TOM said... [Reply to comment]

semoga cepat sembuh ye yunk~

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@norzillawatie binti zahidin (che-che)

insyaallah..nanti saya singgah dan follow eh :)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@bunga

skg dah ok..nasib baik jumpa doktor semalam..kalu tak tahu jadi ap ! hehe

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@Polaris Girl

mudah-mudahan..amin :)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@CIK TOM

tq cik tom :)

AIMAN said... [Reply to comment]

sakit x? heh..
:)

Zaty said... [Reply to comment]

akak, you better watch out. haha gaya mcm apa jek but it's true lah kot. kite pun memula rasa takde pape. pergi urut sume tapi lepas tu makin teruk. pergi hospital dr cakap urat tinggal lagi 1/3 nak putus and tisu dah koyak. kena operate tsk tsk T_T 2 bulan tak sekolah. tapi comel woh pakai tongkat tu heheh :P

take care!

mesticun said... [Reply to comment]

cuba urut perlahan-lahan.bubuh minyak pelincir.nanti sembuh la.

Ps : kenapa buat simbol yahudi.sign piece tu kan penyembah syaitan.

# # mark zuckerberg berjumpa kembar jesse eisenberg !# #

eesyaheera said... [Reply to comment]

serius ke kena pakai crutches tu? waaaa, kesian kau

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@mesticun

insyaallah..hehe

maaf..saya tak tahu pasal itu..terima kasih ya bagitahu..sy akan cuba elakkan selepas ni !

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@eesyaheera

mane ada la..aku sihat je turun ulang alik naik tangga ni ! hehe

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@Zaty

wah..kaki zaty lagi teruk tu..sampai kena operate lg..

tu lah..nasib baik hari tu pg awal..kalu tak mahu kena bedah juga ni..

ee..xmahu lah..xcomel pun pakai tongkat ! hehe

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@AIMAN

xsakit dah ! hehe