# MemoriAsrama


Salam..


Wah..terimbas balik semua memori lama bila siang tadi seronok bertwitter pasal #MemoriAsrama ni..sesiapa yang ada twitter tu..just taip #MemoriAsrama semua orang pun akan sibuk cakap pasal kenangan asrama diorang kat situ..


Aku bukan jenis yang jahat baik sangat dulu..otai tahap ngam-ngam ho la..pergi kelas pagi betul-betul datang sekali dengan pengawas..sekolah aku pengawas datang kelas paling last sekali..ha ha..prep petang datang lambat..prep malam pun lambat jugak..oih..okay la tu lambat-lambat dalam 5 tahun belum pernah sekali pun aku ponteng prep oi..so sebab tu kalau korang semua ada insiden menyorok dalam loker sebab ponteng prep..aku memang tak pernah buat la..lagha semua tu..ha ha..


 opss..kantoi suda sekolah ku !


 siap ada baju kurung batch lagi..semangat kot..he he


Buli pun tiada dalam kamus hidup aku..kejadian buli paling teruk yang aku pernah buat pun..mungkin suruh junior turun bawah ambil air dekat water cooler..potong line beratur waktu nak ambil makanan dekat dewan makan..tu kategori buli kecik ah kan..ha ha..biasa lah bila jdi junior memang akan kuat dibuli..bila dah jadi senior best woh tengok budak kena buli pulak..bha ha ha gelak kejam !


Serious..sebenarnya aku rindu suasana yang melibatkan aktiviti beramai-ramai masa sekolah..buat homework sama-sama..makan dekat dewan makan sama-sama..solat berjemaah di surau..baca al-mulk beramai-ramai sebelum tidur..sebab sekarang semua kerja pun lebih kepada sendiri-sendiri aje rase nye..kurang dah kemanisan nya..he he..


Gambar ni paling tak boleh diterima akal..semua pun buruk..kantoi dulu-dulu semua pun selekeh plus busuk !


p/s : credit kepada sumber gambar : zam zarina dan mazni

5 Heart Beats:

Cik Ungu Kamila said... [Reply to comment]

bila dah keje or continue study kat u, mesti rindu gile time sekolah2 dulu kan. kalau la boleh putar balik masa. heee :)

echah mashuri said... [Reply to comment]

perghhh.serius rindu zman duluuu!ambik gmbar pun guna kodak je.heheeh

sue-sama said... [Reply to comment]

ala comeinye anis mase sekolah..

rindu sbp sy jgk :(

eesyaheera said... [Reply to comment]

agak2 la cakap ponteng prep tu lagha. haha. nak gak buat entry ni. boleh?

zazaw said... [Reply to comment]

zaman sekolah zaman palingg best !!!!