A wonderful month !


As salam..


Alhamdulillah..saya berjaya juga menghabiskan tempoh 4 minggu berpraktikal di Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang (HTAR)..he he..pengalaman yang saya dapat sekurang-kurang nya telah banyak memberikan saya pengetahuan yang baru..pendedahan kepada alam hospital dan bla bla bla lagi..


Welcome to HTAR's Pharmacy ! Yey !


Sepanjang 4 minggu saya attachment di sana..saya ditempatkan di 4 department yang berbeza..Drug Information System, Outpatient, Inpatient dan Store..okay lah..saya malas nak bercerita..kalau nak cerita 5 pages pun tak habis cerita ! ha ha..biar lah gambar bercerita :


Out patient department (pesakit luar) 

Department ini terhectic sekali antara semua department..bilangan pesakit yang datang ke sini lebih kurang 1000 orang sehari..belakang tabir ( di sebalik kaunter ) pun hectic gila sebab pekerja amat ramai ditambah dengan keluasan yang minima..urrgh..




5 things to describe Outpatient department :

Lenguh, 2/12, sesak, tulisan tangan doktor, aktif


In patient department (pesakit dalam)




5 things to describe In patient department :

troli, floor stock, kaunseling, wad,syrup omeprazole


Store




5 things to describe Store:

mengantuk, bilik beku, stock, indent, besar


Drug Information System (DIS)


5 things to describe DIS:

library, menung, pertanyaan, jurnal, kecil

p/s : agak bosan sampai gambar pun tak ada ! ha ha


Great experiences, great informations..great people..tak rindu HTAR pun..sebab semester depan jumpa lagi..ha ha..

10 Heart Beats:

miSz TiQue said... [Reply to comment]

xknl erk miss Anusuya.heheh

Polaris Girl said... [Reply to comment]

prescription bkn print dr komputer ke

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@miSz TiQue

erkk..xkenal sangat tp pernah jumpa dia..macam garang je ! he he

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@Polaris Girl

kitorang manual lagi tihah semua benda label prescription pakai handwritten ! he he

echah mashuri said... [Reply to comment]

perghh..bestnyaaa.ceh.sempat ckp tak rindu.kalau dah xjmpa mst rindukan:)

twinscraftlife said... [Reply to comment]

Hi! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com/

Cik Ezy said... [Reply to comment]

best tu dpt pengalaman..
=)

Fiqas said... [Reply to comment]

penat tapi seronok kan..?

Afiq Din said... [Reply to comment]

4 minggu 4 dept kire ok la...
hehehe

zetty said... [Reply to comment]

heheh best3 :)