Tayar Pecah ! Pomm !


As salam..



Biasa lah perempuan..kebanyakan nya hanya tahu drive kereta je..tayar pancit ke..minyak hitam bocor..air kering..semua pun bukan nya pandai repair sendiri..kalau tak hantar kedai..bagitahu abah..tak pun suruh bf atau member lelaki tolong..situasi normal lah kan..he he..



Cerita kali ni berkisar dengan tu lah..tengah syok-syok member drive masa on the way nak balik rumah..tup tup tengah dalam kelajuan 120 + km/j di highwah PLUS..


POMMM !! PAMM !!



OMG..kami dah cuak gila..pebenda bunyi pelik tu ? gelabah kot dah lah time tu dah nak dekat maghrib..



Check punya check..peh tayar tu bukan setakat pecah..macam dah terkupas dah getah dia..nasib baik driver kool drive kereta tu dan kita tak ada apa-apa..



Nak dijadikan cerita..tayar spare ada..equipments lain pun semua ada..tapi dalam ramai-ramai sorang pun tak pandai tukar tayar kereta..



Rasa menyesal pun ada masa ceramah 6 jam JPJ dulu tak dengar betul-betul masa dia ajar tukar tayar bla bla bla..nasib baik orang PLUS datang dalam sejam lepas tu dan berjaya tukar tayar kereta..fuh..


Kenapa ramai perempuan malas nak ambil tahu hal-hal kereta ni eh..aku tak kata orang aku pun termasuk dalam kategori tuh..bila lah kaum-kaum perempuan ni nak jadi celik sikit dalam hal-hal enjin dan kereta ni..tapi tu lah..malas nak ambil tahu..he he



P/s : Aku akan belajar cara tukar tayar lepas ni..janji ! :p

 

9 Heart Beats:

amranaiman said... [Reply to comment]

belajar jgn x belajar :D

Cik Ezy said... [Reply to comment]

bse la 2 pompuan..
tau nek je kete..
ekeke

Tapak Kaki said... [Reply to comment]

alahai..kesiannya.. tektik perempuan sebenarnya tak nak belaja tukar tayar kereta.. sebab nak tunggu dak laki hensem ala k-pop gitu datang tolong tukarkan.hahaha.. ye dak?

eesyaheera said... [Reply to comment]

sampai sekarang aku tak pernah bukak bahagian enjin tu sendiri. semua shamir buat =.=

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@amranaiman

ha ha..sy try belajar ni ! :)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@Cik Ezy

kan kan..perempuan ni memang malas sikit bab2 ni..he he

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@Tapak Kaki

haah..mana tahu tu..ha ha

kalo dtg tu ala2 kek pop okay gak..haha..sekali dtg indon bangla..haru..

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

@eesyaheera

he he..xpe la selagi ada org nak diharapkan xpyh susah2 pun xape :)

Tapak Kaki said... [Reply to comment]

kalau datang bangla indon sekali pun dia dapat tolong, apa salahnya.. janji masalah ang setel.hehe..