Bebel Belog !!



Entry ini pendek je..Sebab aku menulis entry ini ketika sedang menunggu seseorang..ahh..jangan fikir bukan-bukan..hehe


Dulu pada awal-awal pembabitan aku dalam dunia blog secara tegar..aku selalu mengikut nasihat otai-otai blog..macam mana nak bagi blog kita ni best dan orang suka baca..


Dorang kata..pertama..entry jangan panjang-panjang dan meleret..sampai tak ada perenggan..nak panjang pun tak ape lah tapi make sure orang tak bosan bila baca..


Kedua..tulis entry tu biarlah diselangi dengan gambar..ye lah..tak lah sampai kembang segala biji mata orang nak baca entry yang panjang macam karangan SPM 2.. at least bila ada gambar boleh cuci dan rehat mata sikit..


Ini yang ketiga..jangan tulis dalam short form..tulisan tu kalau boleh jangan lah guna bahasa SMS..guna kan lah bahasa baku..Cintailah Bahasa Malaysia - iklan sikit..hehe- sebab bukan semua orang boleh faham apa yang kita tulis kalau tulis short form macam yang kita guna dalam SMS tu..


Ada banyak lagi lah petua-petua dari otai-otai blog yang boleh di google atau tanya sendiri kat dia kalau nak tahu lebih lanjut..


Sebab aku pun masih dalam proses belajar dan masih cuba untuk berubah untuk menjadi lebih baik..hehe..


Out dulu..:) - member dah sampai -

6 Heart Beats:

Pinky Pixie said... [Reply to comment]

betul2.. tp boleh yatie tmbah sikit? hehe. yatie ade bace dr red mummy. kalau entry kita tu kalo boleh justify kedudukannya.. jgn jadikan center di tngah2..

yatie just share je.. =)

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

betul ckp yaty..lg bagus justify..nampak kemas..cam kita buat thesis kena justify kan..hihi...

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

yatie : oh..ye ke..saya selalu buat center kat tengah2 ni T_T

kena ubah ni..tq ek..hehe

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

cik tom :oh..tq ek atas nasihat dan panduan ni..hehe..saya akan praktikkan nanti :)

ferra said... [Reply to comment]

oh bg sy lak. lg smart kat tgah2. asek kat tepi jep. napak cam karangan kat kertas lak. heeeeeee~ bg sy lah.

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

tu lah...masing2 ada pendapat kan..ikut ckap org lama2 pening juga ni..hehe