Lagenda Budak Setan..

Salam..




Semalam officially saya telah lengkap menonton kesemua kisah Lagenda Budak Setan dalam semua bentuk..he he..gila ketinggalan kan orang lain dah tengok filem Lagenda Budak Setan tu berabad lama dah saya baru tengok semalam..


Mula-mula..tentu nya saya dah baca novel..tapi lama sangat dah mahu dekat 5-6 tahun lepas..novel tak payah cakap lah memang best gila-gila..


Lepas tu bila kata nak keluar movie..ofcos saya memang sangat excited..sebab saya tahu mesti filem tu akan jadi menarik..aih..tapi ada je halangan saya tak berpeluang pun nak tengok di panggung wayang..nak download pulak tak reti..okay frust sikit masa tu ! ha ha..


Nasib baik masa kat rumah..saya follow setiap episod Lagenda Budak Setan bersiri yang tayang kat Astro tu..yang bersiri memang best..pelakon pun okay..yang paling penting jalan cerita memang follow sama macam dalam novel..dialog pun sebijik..


Tapi lepas tengok filem semalam..kecewa gila..kenapa cerita dia macam tu..terbukti novel setebal beratus-ratus muka surat tak boleh nak disingkatkan jadi dua jam..banyak sangat yang dipotong..cerita pun banyak diubah..


Memang kecewa..dengar kata novel Ombak Rindu yang best tu pun dah difilemkan..best lah kalau tak saya tak ulang baca novel tu sampai 4-5 kali..he he..apa lah akan jadi pada filem tu nanti..harap-harap tak lah mengecewakan peminat macam kita ni..

Bai..

 

3 Heart Beats:

Tapak Kaki said... [Reply to comment]

kalau dah habis layan muvie, layan series pulak ok..aku memang tak layan dua-dua.hehe

Cik Ezy said... [Reply to comment]

arap sgt ombak rindu tu best cam novel..
kn.. kn.. xsabo nk tgok..

Afzan Raihan Izzati Hamzah said... [Reply to comment]

perghh ombak rindu nak difilemkan? coolllllllllll tak sabar nak tgk!