Macam Mana Nak Buat Transparent Header Sendiri ?



As salam..



Korang korang perasan tak..eh mungkin saya je kot yang perasan..hehe..saya sekarang dah ada habit baru dok gian mendesign dan menukar header dan water mark setelah berjaya belajar cara-cara nak buat header/water mark transparent dengan menggunakan Adobe Photoshop..



Mula-mula memang susah sikit..tapi bila hari-hari dok practice..walaupun hasil gambar masih tak kemas dan dan design masih buruk..tak ape lah atleast sikit-sikit dah boleh lah kan design sendiri ! hehe


Watermark



Saya refer dekat entri ni untuk belajar buat header transparent..nak buat tutor susah takut korang tak paham..hehe..so korang boleh lah jenguk-jenguk sini kalau nak belajar jugak eh.. :)







Siapa yang bercuti sekarang rasa bosan boleh lah belajar design header ni..terisi jugak aktiviti korang plus boleh mengasah bakat ! hehe

8 Heart Beats:

Anis izyan Abd Rahman said... [Reply to comment]

rajin kan?? buat kan untuk aku ??

Cik Ezy said... [Reply to comment]

dh lame xberphotoshop..
sbb pc rosak..
sobs sobs sobsssss

eesyaheera said... [Reply to comment]

Ada geng header baru. Hihi.

zetty said... [Reply to comment]

heheh nice2..huhu xde mase ag nk renovate blog :C..jom2 dh bleh like, vote utk kite :DD

Wanie said... [Reply to comment]

cun dah tu..tahniah..:)

[sutera kasih] said... [Reply to comment]

kalo buat header transparent, tak lepas kalo xguna photoshop huhu since my lappy lps format aritu, xdpt dh nk install photoshop lg, xdpt nk buat header tranparent lg :(

Aida Azryn said... [Reply to comment]

wah! thanx 4 sharing. ;)

Tapak Kaki said... [Reply to comment]

bagus habit ang ni..patut dikongsi.hehe