Gaya Study Anda..?



Wuhuu..pekaba yop yong semua -oh no..keluar sudah bahasa perak aku.. :p -


Aku menulis ini di kala aku tengah sibuk menelaah subjek Finance yang masya-allah betapa aku tak suka subjek ni..sempat juga kau tulis entry ni ya..yelah..tapi nak tak nak aku kena belajar juga lah sebab aku tak rela failed tuk paper ni..isk..kenapa budak farmasi kena ambil subjek ni sampai sekarang aku tak faham..lain lah kalau aku student Business
lain cerita lah...aih..


Eh..


Berbalik kepada tajuk..macam mana gaya korang belajar ek..hehe..ye lah..tiap-tiap orang gaya atau teknik belajar masing-masing..ada yang belajar wajib dengar lagu..earphone melekat kat telinga sepanjang masa..ada yang gigh belajar sampai bertapa dalam bilik tak keluar
-keluar..berak kencing semua dalam bilik ke apa..hehe..ada yang bila belajar kena duduk atas meja..tak boleh baring ke meniarap ke..tak fokus katanya..


Jadi senang kata nak belajar tu ikut cara diri sen
diri lah..mana yang selesa..Kalau tanya aku..apa cara aku..? aku pemalas weh adik-adik jangan tiru gaya kakak ya..hehe..


Cara aku simple..baring ke duduk ke apa ke set j
e..bila badan dah lenguh aku ubah lah posisi belajar aku..haha..gila tak skema kau :p aku agak tak suka dengar lagu sambil belajar..sebab nanti aku galak menyanyi sampai aku lupa apa yang aku baca tadi..ngehngeh..


Eh..lagi satu..yang aku cerita tadi bila belajar bertapa dalam bilik tu memang lah cara aku..opps..bila belajar memang aku tak keluar bilik satu hari duduk memerap je lah sampai house-mate komplen tak nampak muka aku satu hari..tapi berak kencing aku keluar lah pergi bilik air ya :p hehe


runsing ni oi !


Apa aku membebel ni..ada ke orang yang gigih baca aku membebel panjang-panjang selama ni..kalau ada terharu jugak lah aku..hehe :)

Oklah..Bai !!

12 Heart Beats:

- F i D - said... [Reply to comment]

cara sy..mesti study mlm..kat bilik sambil dgr lagu..siang mmg takleh masuk apa..kalo takde lagu..senyap je..end up berborak ngan rumet :p takleh study kat library or tmpt lain..nnt keje duk perhati org lain

Peminat Katie Holmes said... [Reply to comment]

aku suka study sorang2 dari ramai2.
ramai2 pening kepala.haha

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

fid : btl lah..saya pun xboleh study kat library nanti last dok usha org lalu lalang..hehe..kt bilik lagi best :)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

peminat katie holmes : sokong dgn kau..aku pun kdg2 suka study sorg2 gk..nanti ramai2 jadi lain pulak..hehe

ezzu said... [Reply to comment]

bg ezzu..kalu subject membace ezzu xkn dgr lgu..kalu subject mengira best sgt kalu buat pengiraan smbil dgr lgu...hehehehe

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

cik tom suka study lewat2 malam..smbl layan lagu..tp kalu tue subjek baca maybe discus after dh faham tue..huhu

eesyaheera said... [Reply to comment]

kau mmg study tak keluar bilik. haha. aku suka study dengan shamir. haha. tu kira style study gak kan? :P

NARDtheNERD said... [Reply to comment]

i study last minutes.
hehe.
:)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

ezzu :yg tu btl gk..wat kira2 busan kot kalau xdengar lagu..hehe

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

cik tom..discuss pntg gak kalau xphm boleh tanya kan..hehe

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

ee: haha..yelah..kalau aku ada bf aku study dengan dia jugak..ngehngeh :p

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

naddy :aiyak..sama lah kita..hehe